Facebook

Kotel na spařování drůbeže GBA 120 l

Kotel na spařování drůbeže GBA 120 l
Kotel na spařování drůbeže GBA 120 l
Kotel na spařování drůbeže GBA 120 l
Kotel na spařování drůbeže GBA 120 l
Kotel na spařování drůbeže GBA 120 l
10 998,90 Kč s DPH
9 090,00 Kč bez DPH
Dostupnost:
na objednávku
Kdy zboží obdržím, pokud nyní objednám?
Osobně v Horní Sytové:
na dotaz
Přepravní společností:
na dotaz
KódD 705k
VýrobceBeeketal Lebensmitteltechnik GmbH & Co. KG
Záruka24 měsíců
Popis

Kotel na spaření drůbeže, vhodný pro veškerou drůbež, velký pomocník pro škubání.

Pařák na drůbež s kapacitou 120 l, kostra, víko a vložka jsou vyrobeny z nerezové oceli. Ideální pro zemědělství, hobby chovatele, myslivce, atd. Nastavitelná teplota 0 - 110 °C, vyndavací koš o průměru 43,5 cm. Vypouštěcí kohout, ochrana proti vodě, jednoduché ovládání teploty, která se dá nastavit pro každý typ drůbeže jinak. Topné těleso společně s termostatem zajistí, že je drůbež velmi dobře spařena a přitom nepřesáhnete doporučenou teplotu a tedy při následném škubání nedojde k poškozování a potrhání kůže.

Postup paření drůbeže:

Obecně platí, že drůbež co nejdříve po zabití a vykrvení chytneme za nohy (pařáty), nakrátko ponoříme do studené vody a následně spařujeme ve vodě o teplotě cca 60-70°C a to po dobu cca 2-3 minut. Nejlépe po celou dobu drůbeží ve vodě pohybujeme, aby se spařila rovnoměrně a nezůstala nám suchá a nespařená místa například po zplihlými křídly a podobně. Poznámka k teplotám: Hrabavá drůbež se běžně spařuje na 62°C, vodní na 72°C. Na mladší kusy raději použít o trochu nižší teplotu, na starší o trochu vyšší (+/- 1-5°C, je nutno ozkoušet praxí). U pařících kotlů lze teplotu vody nastavit přesně. Nicméně většina lidí teploty vody nastavuje odhadem. Do kýble s chladnější vodou přiléváme vroucí vodu tak dlouho, dokud v kýbli udržíme ruku. Ve chvíli, kdy začne voda příliš pálit, dosáhli jsme optimální teploty na spařování drůbeže. Při použití této orientační metody dbejte na bezpečnost a předcházejte riziku opaření a vzniku popálenin!! Pokud používáme na spaření různé zavařovací hrnce, speciální spařovačky či jiné pomůcky, je nejlepší se držet co nejblíže doporučovaných teplot. Při příliš nízké teplotě drůbež nepůjde dobře oškubat, při příliš vysoké se naopak potrhá kůže a drůbež častečně znehodnotíte. Škubání na mokro ve škubačce probíhá tak, že drůbež spaříte dle návodu výše (60-70°C, 2-3 minuty) a drůbež pak dáte do škubačky.

VýrobceBeeketal Lebensmitteltechnik GmbH & Co. KG
Prezentace Firmy Eshop Firmy Realizace oplocení